ساخت دیوارها، سقف، پل و

بدیهی است که هرچه وزن جک بیشتر باشد ، قیمت آن نیز بیشتر است. بدیهی است با توجه به سرعت زیاد این روش پیش بینی و تامین بموقع منابع مالی در حین کار مطابق cashflow تعریف شده از اهمیت بالائی برخوردار است. سیستم های قالب تونلی در عمران، یکی از روش های مورد استفاده برای اجرای ساختمان های با سیستم باربر دیوار و سقف بتنی است. در هر سازه ای که برای قالب بندی، نیاز به ایجاد سطحی باربر در ارتفاع زیاد باشد، استفاده از داربست پل یکی از لحاظ اجرایی و اقتصادی توصیه می گردد. در سیستم قاب بتنی پیوسته (روش قالب تونلی)، به جای تیر و ستون از دیوارها به عنوان عناصر باربر استفاده میشود و سقفها نیز همزمان با دیوارها به صورت دال بتنی درجا ساخته میشود. البته فراهم کردن تمهیدات لازم برای اجرای بتنریزی یکپارچه دیوارها و سقفها و رعایت کلیه مباحث مقررات ملی ساختمان به ویژه ضوابط مربوط به پایداری ساختمان در برابر نیروهای وارده، صرفهجویی در مصرف انرژی، مقاومت در برابر حریق و صدابندی ساختمان در مراحل طراحی و اجرای این روش اجرایی ضروری است.

از آنجا که میزان مصرف فولاد در این روش کمتر از مصرف فولاد در سازههای بتنی متداول برای ساختمانهای بلند است و نظر به این که امکان استفاده از جرثقیل سبب سرعت بسیار زیاد این روش در اجرای ساختمانهای بلندمرتبه میباشد، توصیه میشود از این روش در ساختمانهای بلندمرتبه و سازههای تکرار شونده استفاده شود. در این مجموعه از بدو تاسیس ،سلامت سازمانی و صداقت را سرلوحه فعالیت های خود قرار دادیم تا بتوانیم ارزشمندترین دستاورد خود را که پشتیبانی تکیه پذیر و همراهی مطمئن برای مشتریان است، محافظت و گسترش دهیم. امروزه با توجه به گسترش ساخت و سازها در شهرهای بزرگ استفاده از لوازم ساختمانی با کیفیت بسیار مورد توجه است و در این میان شرکتهای تولید کننده درصد هستند که بهترین لوازم را با مشتریان خود عرضه نمایند. اگرچه کیفیّت محصولات شرکت مدرن سازان در سطح بسیار بالایی قرار دارد ولی این مسئله به معنای بالاتر بودن قیمت محصولات این شرکت نیست و از آنجایی که این مجموعه همواره در تلاش بوده است تا از تمامی روشهای ممکن برای جلب رضایت مشتریان خود استفاده نماید، قیمت محصولات این گروه صنعتی تفاوتی را با قیمت محصولات سایر شرکتهای فعّال در این زمینه ندارد و این ویژگی شرکت مدرن سازان را در صنایع ساختمانی بی رقیب کرده است.

۱۱- در اکثر موارد، در صورت طراحی معماری متناسب با قابلیت ها و محدودیت های این روش سرعت ساخت به طور محسوسی بیشتر از سیستم های متداول ساخت بتنی است. به همین دلیل، تمامی اجزای کار با دقت قابل پیشبینی و برنامهریزی است، در این روش مراحل مختلف عملیات ساخت مانند میلگردبندی، قالببندی بتنریزی و غیره، به صورت متوالی انجام میشود، به منظور هماهنگی هرچه بیشتر برای افزایش سرعت عملیات تا حد ممکن بخشهایی از کار به صورت پیشساخته در کارگاههای جداگانه تولید میشوند و با انتقال به محل کارگاه در موقعیت خود قرار میگیرند. در این خصوص، لازم است از نیروی تخصصی ماهر که برای این نوع اجرا آموزش های لازم را دیده اند استفاده کرد. ۵- نیروی انسانی اجرای در این سیستم با آموزش اندکی قادر به انجام بخش اعظم اقدامات است. همانطور که پیش تر گفتیم این محصول برای کفراژبندی سقف ها و همچنین نگه داشتن بار سقف تا پایان ساخت آن طبقه مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع بتن باید خاصیت نرمی و خمیری شکل خود را تا زمان آغاز واکنش شیمیایی میان آب و سیمان حفظ کند.در برخی شرایط بتن از روند عادی خود خارج می شود، به عنوان مثال در هوای گرم، سرعت گیرش بتن افزایش می یابد.

این عمل سبب میشود تا حتیالامکان از تداخل عملیات اجرایی احتراز شود و پیشنیازهای مراحل مختلف اجرا در زمان مناسب فراهم شود. این سیستم که میتواند از انواع تولید صنعتی ساختمان محسوب شود، همانند یک خط تولید کارخانهای عمل میکند. از این قالب برای : پل ها ، دیوارهای برشی ، هسته های برشی ، دیوارهای موج شکن و برج های مراقبت مورد استفاده قرار میگیرد. از طرف دیگر، بر خلاف سیستم بتنی درجا با قالب های یکپارچه دیواری و سقفی، در این سیستم تنها دیوارهای اصلی سازه ای ساختمان به صورت بتن درجا اجرا می شود. این سیستم از شالوده بتنی درجا، دیوارهای باربر بتنی و سقفهای بتنی اجرا شده در محل کارگاه، قابها یا پیش قابهای درها و پنجرهها که قبل از بتنریزی در دیوارها نصب میشود و تجهیزات تأسیسات مکانیکی و الکتریکی کار گذاشته شده در دیوار و سقف تشکیل میشود. از این کفپوش ها در محیط های رو بسته نیز می توان استفاده نمود. نمی توان روی قسمت های که فاقد کیفیت مناسب هستند کنترلی انجام داد. قالب های چوبی در برابر قالب های فلزی وزن سبک تری دارند اما مقاومت آن ها در برابر رطوبت چندان بالا نمی باشد.

۱۶- قابلیت برنامه ریزی و کنترل پروژه دقیق برای زمان مشخص تحویل ( در صورتی که محدویت های فصلی به شکلی واقع بینانه پیش بینی شده باشد). برای اجرای چنین پروژه هائی تامین مالی اولیه برای تامین ماشین الات و تجهیزات اجرائی بسیار مورد توجه می باشد. نیاز به تجهیزات خاص و سنگین کارگاهی، محدود بودن دامنه فعالیت به دلیل سنگینی قطعات، هزینه قابل ملاحظه اولیه در تولید قطعات قالبها، زمان قابل ملاحظهای برای عملآوری بتن و باز کردن قالبها، نیاز به آموزش خاص نیروهای اجرایی و محدود بودن به سیستمهای دیواری و سقفی را میتوان از مهمترین محدودیتهای این سیستم برشمرد.

در نهایت بتن ریزی یکپارچه دیوار و سقف انجام شده و پس از طی زمان لازم قالب برداری انجام می پذیرد.لازم به ذکر است برای تسهیل در جابجائی قالب و قالب برداری از یک Platform (سکو) در جلوی قالب طبقات استفاده می شود. در یک روش دیگر، پیش دال خرپایی یا ساده، یا دال های نواری بتنی بر روی لبه های دیوارهای جانبی فضاها قرار می گیرد. در این روش اجرا، دیوارهای خارجی معمولا هم زمان با سایر دیوارها قالب بندی و بتن ریزی می شوند. برای جلوگیری از ایجاد درز سرد یک راه این است که پس از اتمام بتن ریزی دیوار نشست خود را انجام دهد ولی به گیرش اولیه نرسد. برای جلوگیری از از پیچش ستونها بخصوص در ستونهای مرتفع و یا ستونهائی که هر وجه آنها از ترکیب دو یا چند پانل بوجود آمده باشد، پیشنهاد می گردد که کنجها و پانلهای مورد استفاده از یک ارتفاع نباشند، به عنوان مثال در صورتیکه از کنجهای 150 سانتی متری استفاده می گردد بهتر است که از پانلهای 100 و 200 سانتی متری استفاده شود. در ساختمان های معمولی، مسئله پیچش هنگام وقوع زلزله از عوامل تعیین کننده رفتار سازه در زلزله می باشد که اغلب به دلیل عدم تقارن در توزیع عناصر مقاوم در برابر بارهای جانبی (مانند دیوارهای برشی) رخ می دهد.

ویبراتورها نمیتوانند در حجم بتن خارج از دامنه عملیاتی خودشان مؤثر باشند. اما در کل معیار حرفهای برای خرید شیلنگ ویبراتورها چیست؟ آیا این محصولات توانایی انجام فعالیتهای حرفهای را دارند؟ در صورت اجرای نامناسب یا اتصال ناکافی عناصر غیر سازه ای مانند دیوارهای جاکننده، پله ها و پانل های نما، پایداری آن ها به هنگام وقوع زلزله تهدید می شود و علیرغم پایداری سازه اصلی ساختمان، ناپایداری این عناصر می تواند عمکرد و کارایی ساختمان را دچار اشکال کند. دیوارهای نما نیز معمولا بتنی و با اجرای درجا هستند. قالب تونلی ؛ اجرای ساختمان های باسیستم بار بر دیوار و سقف بتنی است که دیوار ها و سقف ؛ با بتن ریزی یکپارچه و هم زمان احداث می شود.

این نوع قالب به دلیل ارائه خواص مطلوب، اغلب در پروژههایی که تنوع ابعادی و حجم کار بالا یی داشته باشد، کاربرد دارد. سپس بوسیله جک های زیرین قالب ها در محل تثبیت شده و خیز منفی به سمت بالا در قالب های سقف ایجاد می شود.تثبیت فاصله قالب های دیوار با استفاده ازspacer وTie-Bolt انجام می شود. و سایر دیوارها و تیغه ها با یک فاصله زمانی اندک، در اکثر موارد با قطعات یا صفحات گچی ساخته می شود. خروج قالب های تونلی، پس از بتن ریزی دیوار و سقف و گیرش آن، با فاصله دادن قالب ها از جدارهای بتن ریزی شده (قالب برداری) و با حرکت افقی روی چرخ یا غلتک صورت می گیرد. علاوه بر این حتما بین تخته های چوبی شکافی باقی نگذارید زیرا ممکن است بتن نشت کند.نکته بسیار مهم:هنگام ساخت قالب بندی سقف دال بتنی شما باید ازیک سطح استفاده کنید. در هوای گرم و سرد باید تا حد امکان این قالب ها عایق بندی شده و از تغییرات حرارتی در آنها خودداری شود. اجرای این سیستم در کلیه پهنههای لرزهخیزی ایران (شامل مناطق با خطر نسبی کم، متوسط، زیاد و بسیار زیاد مطابق استاندارد 2800) حتی تا 15 طبقه (یا 50 متر ارتفاع از پایه) بلامانع است.

بویژه جهت احداث ساختمان های بلند مرتبه، استفاده از این روش بسیار متداول می باشد. یکی از پرکاربردترین میان بولت ها، میان بولت چدنی می باشد که در طول ثابت ۱۲ سانتی متر و بشقابی وسط ۸ سانتی متر و با روش ریخته گری تولید میشود. در موقع ویبره کردن بتن باید انتهای ویبراتور تا حد پایین بتن پایین برد و حتی بتن ریخته شده قبلی را تا حداکثر ۲۰ سانتیمتر ویبره کرد. از مزایای اصلی این روش میتوان به یکپارچه بودن سیستم سازهای، اقتصادی بودن آن برای اجرای پروژههای مسکونی بلندمرتبه، کنترل کیفیت مناسب در محل کارگاه، تعبیه سیستم تأسیسات مکانیکی و برقی در حین اجرای سازه و تسریع در عملیات اجرایی نسبت به روشهای اجرایی متداول اشاره کرد. در این روش عناصر سازهای دارای وزن زیادتری بوده و وزن نهایی ساختمان نیز بیش از سایر روشهاست. ۸- تامین انتظارات در خصوص صدابندی هوابرد دیوارهای خارجی، و دیوارهای بین دو واحد مسکونی، در صورتی که دیوار دوجداره باشد، و یا ضخامت دیوار مساوی یا بیش از ۱۵ سانتیمتر باشد، به آسانی و بدون در نظر گرفتن تمهیدات اضافی صورت می گیرد.

در این سیستم جهت قالب بندی و قالب برداری سریعتر و بهتر ؛ رامکا در راستای دیوار ها اجرا می شود. رامکا عبارتست از قالب های نواری به ارتفاع۱۰ سانتیمتر که جهت قالب گذاری و قالب برداری سریعتر و آسانتر قالب تونلی در مسیر حاشیه پایینی دیوار و قبل از ان گذاشته؛ بتن ریزی و قالب برداری می گردد. بعضی از انواع این روش ها شباهت زیادی به روش تونلی متعارف دارد، و به گونه ای طرحی شده است که امکان بتن ریزی هم زمان دیوار و سقف فراهم آید. Nov 22, قالب بتن لارج پنل 2013 – دانلود رایگان مقاله روش قالب هاي تونلي براي ساخت مسكن (مهندس حسن … دانلود آيين نامه طراحي و اجراي سازه هاي فولادي سرد نورد(LSF)(نشریه ۶۱۲ و ۶۱۳). بکارگیری روش قالبهاي تونلي در ساختمان سازی – شرکت توسعه ساختمان …

جداره هایی که با استفاده از این روش اجرا میشوند جدارهای اصلی، داخلی و بعضی جدارهای خارجی (جانبی) هستند. در روش قاب بتنی پیوسته، با توجه به لزوم وجود دیوارهای باربر، تأمین پارکینگ با محدودیت روبهرو است. سطح مقطع اسمی دیوارهای سازهای در هر جهت باید حداقل 80 درصد جهت دیگر باشد. در نهایت باید پانل کف پوتر در زیر تیرها تعبیه شده و سپس آویزها با نبشی پانچ به پانل کف پوتر متصل گردد. در ساختمان های با سیستم تونلی، در برخی موارد، برای افزایش سهولت و سرعت اجرا، اجزای غیر سازه ای مانند دیوارهای جدا کننده، پله ها پانل های نما به صورت پیش ساخته در نظر گرفته می شوند و بعد از تکمیل، سازه اصلی به آن متصل می شود. طراحی و اجرای جزئیات مناسب در محل اتصال دیوارهای غیرسازهای به منظور عدم مشارکت در سختی جانبی سازه الزامی است. همچنین به دلیل همین عملکرد یکپارچه و جعبه ای، قالب تونلی به صورت یک عنصر یکپارچه در برابر بارهای ثقلی و جانبی رفتار می کند که این یکپارچگی باعث می شود فرایند مخرب تشکیل مفاصل پلاستیک در نواحی بحرانی سازه در زلزله تعدیل گردد. در مورد مخلوط کردن بتن در محل های ساخت و ساز، مشکلاتی مانند کنترل ضعیف مواد، روش های تولید و فرایند مخلوط کردن وجود دارد که این مشکلات در مورد بتن آماده وجود ندارد.

در روش پیشساخته، ساخت ستون در کارخانه صورت میگیرد. این آگهی مربوط به استان هرمزگان بوده و در دسته بندی (های) احداث پالایشگاه، کارخانجات آسفالت و سیمان، پروژه های بالای 10 میلیارد، سازه فلزی، پیمانکاری ساختمان رتبه بالا، پروژه بالای 5 میلیارد، ساخت و نصب و تعمیرات صنایع فولاد، قطعات بتنی، سایر مناقصه های ساختمان، ساختمان رتبه 1 و 2، سایر مناقصه های صنعت نفت و گاز، نفت و گاز رتبه بالا، نفت رتبه 1 و 2 انتشار یافته است. در کنار مزایای سیستم قالب تونلی، با توجه به مدولار بودن این سیستم و محدودیت دهانه ها، در طراحی معماری چنین ساختمان هایی با این از فضاهایی منطبق و سازگار با ابعاد قالب ها استفاده نمود که البته می توان در برخی قسمت ها با تعبیه بازشوهای مناسب این مسئله را تا حدودی مرتفع نمود.