یک سوال پیچیدهتر که اغلب پرسیده میشود، مربوط به مسائل تغذیهای گیاه است که به دلیل سطوح pH خاک بسیار بالا یا پایین است که نمیتواند مواد مغذی خاصی را در سطوح مناسب در اختیار گیاه قرار دهد. شایع ترین چنین مشکلی علائم کمبود آهن (زرد شدن رشد جدید) در گیاهان دارای pH پایین خاک مانند سوپرتونیا (گل اطلسی)، سوپربلز (کالیبراکوآ) و باکوپا (سوترا) است. هنگامی که سطح pH خاک بسیار بالاتر از 6.0-6.2 افزایش می یابد، حساس ترین واریته ها در این گروه ها شروع به زرد شدن رشد جدید به دلیل عدم جذب آهن می کنند، حتی اگر ممکن است سطوح کافی آهن در خاک و کودها وجود داشته باشد. در سطوح بالاتر pH خاک، آهن در دسترس گیاه نخواهد بود.
آزمایش آب، تولیدکنندگان را برای تصمیم گیری بهتر در هنگام انتخاب مخلوط خاک، خرید یک ترکیب کودی که به بهترین وجه به منبع آب مصرفی می پردازد، و احتمالاً در نظر گرفتن گام های بعدی برای کمک به تامین آب برای پرورش دهنده و نه در مقابل آنها، تجهیز می کند. فروشندگان کارگزار، نمایندگان ترویج شهرستان و کارکنان دانشگاه همگی می توانند به توضیح نتایج آزمایش برای پرورش دهندگان کمک کنند و به آنها کمک کنند تا یک برنامه اقدام برای محصولات خود تهیه کنند.
مهمترین سوالی که هر فصل از مشتریان پرورش دهنده خود دریافت می کنیم در مورد تغذیه گیاه است. به عنوان مثال، دنیس کرام، مدیر عملیات رشد در گلخانه چهار ستاره می نویسد، برای مثال، چه ترکیب کودی برای گیاه بهتر است، با چه میزان (ppm نیتروژن) گیاهان باید تغذیه شوند، یا هر چند وقت یکبار به گیاهان کود داده شوند.
قلیائیت کل آب به عنوان CaCO3 ذکر شده است و به عبارت ساده تر، اندازه گیری اثر “آهک سازی” یک منبع آب معین در هنگام اعمال بر محصولات یک پرورش دهنده است. منبع آبی با قلیائیت بالا اگر به درستی مورد توجه قرار نگیرد باعث افزایش pH خاک در طول زمان می شود و آبی با قلیاییت کل بسیار پایین ممکن است منجر به افت pH خاک شود که باعث مشکلات تغذیه ای نیز می شود. محدوده هدف برای قلیائیت کل بهینه تقریباً 60-140 است. بسیاری از منابع آب گلخانه ای در این محدوده قرار می گیرند. اما بسیاری از مناطق منابع آبی را تجربه می کنند که بسیار بالاتر یا پایین تر از این سطوح بهینه است.