مطالعه دلایل ویروس نکروز ساقه داودی را بررسی می کند
انتشار: آذر 21، 1403
بروزرسانی: 01 تیر 1404

مطالعه دلایل ویروس نکروز ساقه داودی را بررسی می کند



این کارت بررسی آفات در چارچوب دستور EFSA در مورد نظارت بر آفات گیاهی (M-2020-0114)، به درخواست کمیسیون اروپا تهیه شده است. هدف آن راهنمایی کشورهای عضو در تهیه داده ها و اطلاعات برای بررسی ویروس نکروز ساقه داوودی (CSNV) است.

این موارد برای طراحی بررسی های آماری صحیح و مبتنی بر خطر آفات مطابق با استانداردهای بین المللی فعلی مورد نیاز است. CSNV یک موجود طبقه بندی به وضوح تعریف شده است. این یک آفت قرنطینه اتحادیه است که در برزیل، ایران، ژاپن و کره جنوبی گزارش شده است. CSNV رسماً از تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا ریشه کن شده است. CSNV به طور سیستماتیک گیاهان میزبان خود را آلوده می کند و به طور طبیعی توسط ناقلان تریپس، یعنی Frankliniella occidentalis، F. schultzei و F. intonsa که در اتحادیه اروپا با شیوع های مختلف شناخته شده اند، منتقل می شود. CSNV طیف میزبانی وسیعی از جمله گیاهان زینتی و گوجه فرنگی دارد. بررسی های تشخیص باید شامل گل داوودی و سایر گیاهان زینتی باشد، در حالی که برای بررسی های تعیین مرز، همه گیاهان میزبان شناخته شده باید گنجانده شوند. حضور گیاه میزبان و ناقل تنها عوامل محدود کننده برای ایجاد ویروس هستند. CSNV به طور طبیعی عمدتاً از طریق تریپس های ناقل خود پخش می شود. مسیر اصلی انتشار، حرکت CSNV در گیاهان آلوده برای کاشت یا گیاهان برای کاشت آلوده به ناقلان ویروسی است.

CSNV می تواند طیف وسیعی از علائم را در گیاهان میزبان خود ایجاد کند، بیشتر روی برگ ها و ساقه ها، که می تواند با علائم ناشی از سایر توسپوویروس ها اشتباه گرفته شود. بنابراین معاینه بصری کافی نیست و شناسایی باید با نمونه برداری و آزمایش مولکولی تایید شود.

EFSA (سازمان ایمنی غذای اروپا)، Mustapic L، Milanovic J، Chiumenti M، Culot A، Carotti L، Mattion G و Vos S، 2024. کارت بررسی آفات در ویروس نکروز ساقه داوودی. نشریه پشتیبانی EFSA 2024:EN-9108. doi:10.2903/sp.efsa.2024.EN-9108.

منبع: EFSA

تاریخ انتشار:


منبع