Cryptolaemus montrouzieri: قاتل شپشک آردآلود
انتشار: آذر 19، 1403
بروزرسانی: 27 خرداد 1404

Cryptolaemus montrouzieri: قاتل شپشک آردآلود


وقتی صحبت از مبارزه با هجوم شپشک آردآلود به میان می آید، تعداد کمی از عوامل بیولوژیکی با کارآیی آن رقابت می کنند. Cryptolaemus montrouzieri. این سوسک قابل توجه از خانواده Coccinellidae که به "کشنده شپشک آردآلود" معروف است، بر کنترل آفات در سطح جهانی تأثیر زیادی گذاشته است.

دکتر امید جوهرچی از Anatis Bioprotection توضیح می دهد: "Cryptolaemus montrouzieri در مدیریت یکپارچه آفات (IPM) بسیار مهم است. توانایی آن در هدف قرار دادن آفات خاص در حالی که سازگاری با محیط های متنوع است، آن را به یک راه حل بسیار خوب در کشاورزی پایدار تبدیل می کند.

پیشینه ای در کنترل بیولوژیکی
اولین بار در سال 1891 توسط حشره شناس آلبرت کوبله به کالیفرنیا معرفی شد. C. montrouzieri به یک منظم مهم در کنترل بیولوژیکی کلاسیک تبدیل شد. "موفقیت آن در برابر شپشک آرد آلود مرکبات (پلانوکوکوس سیتری) و شپشک آرد آلود دم دراز (سودوکوکوس لانگیسپینوسدکتر جوهرچی توضیح می دهد که پایه خوبی برای روش های مدرن IPM گذاشته است. امروز، این یک عامل قابل اعتماد در گلخانه ها، باغ ها و مراقبت از گیاهان زینتی در سراسر جهان است.

زیست شناسی یک شکارچی
"چرخه زندگی C. montrouzieri به همان اندازه که موثر است جذاب است. سوسک های ماده در طول زندگی خود می توانند تا 500 تخم بگذارند و آنها را در کلنی های شپشک آرد آلود قرار دهند تا اطمینان حاصل شود که لاروهای آنها دسترسی فوری به غذا دارند. این سوسک ها در هر مرحله از چرخه زندگی خود شکارچی هستند، دکتر جوهرچی می گوید: از لارو گرفته تا بالغ، جمعیت شپشک های آرد آلود را هدف قرار می دهند.

لاروها می توانند روزانه 240 پوره شپشک آردآلود مصرف کنند. او می افزاید: «سوسک همچنین توانایی شکار آفات دیگری مانند شته ها، مگس های سفید و فلس های نرم را در زمانی که شپشک های آردآلود کمیاب است، دارد.

استاد طبیعت استتار
یکی از جالب ترین ویژگی های C. montrouzieri لارو شباهت آنها به شپشک آرد آلود است. آنها که در رشته های مومی پوشیده شده اند، کاملاً با طعمه خود ترکیب می شوند. دکتر جوهرچی خاطرنشان می کند: «این تقلید فقط مربوط به استتار نیست. این به لاروها اجازه می دهد تا به کلنی های شپشک آرد آلود نفوذ کنند و کارایی شکار آنها را به حداکثر می رساند.

استراتژی های بقا
در حالی که شپشک های آرد آلود طعمه ترجیحی آنها هستند، C. montrouzieri همچنین می توانند به طور موقت خود را روی گرده، عسلک و هاگ قارچ در مواقع کمبود نگه دارند. با این حال، این استراتژی بقا کوتاه مدت است، بنابراین حفظ جمعیت شپشک آردآلود برای عملکرد بهینه سوسک ضروری است.

دکتر جوهرچی می افزاید که این سوسک ها پرنده های قوی هستند و می توانند فواصل زیادی را برای شناسایی هجوم ها طی کنند. پس از استقرار در یک منطقه، دو تا سه ماه فعال می مانند و کنترل پایدار آفات را فراهم می کنند.

بهترین روش ها برای استقرار موفقیت آمیز
برای به حداکثر رساندن تأثیر C. montrouzieri، برنامه ریزی و اجرای دقیق مهم است.

گلخانه ها و مناظر سرپوشیده: در هر گیاه آلوده تقریباً پنج سوسک رها کنید.
برنامه های کاربردی در فضای باز: 1250-12500 سوسک در هکتار (500-5000 در هر هکتار) بکار ببرید، مناطق آسیب دیده را در اوایل بهار هدف قرار دهید.
باغات: از 2500 تا 5000 سوسک در هکتار (1000 تا 2000 در هر هکتار) برای درختان میوه بالغ استفاده کنید.
دکتر جوهرچی توصیه می کند: «زمان و شرایط بحرانی است. رهاسازی سوسک ها در اوایل صبح یا اواخر عصر، استرس ناشی از دمای شدید را به حداقل می رساند. اطمینان از باز شدن دریچه های گلخانه نیز از فرار آنها جلوگیری می کند.

برای مناطقی که فشار طولانی مدت آفات را تجربه می کنند، ممکن است چندگانه رهاسازی لازم باشد، به ویژه در ماه های زمستان.

شکارچی در طبیعت
C. montrouzieri از پاسخ عملکردی هولینگ نوع II پیروی می کند، به این معنی که نرخ شکار آنها با افزایش تراکم طعمه افزایش می یابد. دکتر جوهرچی می افزاید: «این باعث می شود که آنها به ویژه در مقابله با جمعیت بزرگ شپشک های آردآلود مؤثر باشند». با این حال، هنگامی که طعمه آنها کمتر در دسترس می شود، کارایی سوسک ها کاهش می یابد و تأثیر آنها بر اکوسیستم متعادل می شود.

دکتر جوهرچی در پایان می گوید: "نابودگر شپشک آردآلود نمونه خوبی از چگونگی ارائه راه حل های کافی طبیعت برای چالش های کشاورزی است. با ادغام این سوسک ها در برنامه های مدیریت آفات، می توانیم مصرف مواد شیمیایی را کاهش دهیم، از تنوع زیستی محافظت کنیم و از شیوه های کشاورزی پایدار اطمینان حاصل کنیم."

ثبت نام در آکادمی دانش آناتیس: sipli.events
انتشارات هفتگی آنها را در نمایه لینکدین آنها دنبال کنید: linkedin.com

مرجع اطلاعات علمی:
شاه، MA، Shukla، A.، و Gautam، RD (2017). بیولوژی و پتانسیل شکارگری Cryptolaemus montrouzieri Mulsant (Coleoptera: Coccinellidae) روی شپشک آرد آلود، Phenacoccus solenopsis Tinsley. مجله حشره شناسی و مطالعات جانورشناسی، 5(4)، 1184-1190.

Mani، M.، Shivaraju، C.، & Krishnamoorthy، A. (2014). کنترل بیولوژیکی کلاسیک Maconellicoccus hirsutus (سبز) (Hemiptera: Pseudococcidae) روی انگور در هند با استفاده از شکارچی کوکسینلید، Cryptolaemus montrouzieri. علوم و فناوری کنترل زیستی، 24 (8)، 914-928.

Hodek, I., & Honěk, A. (1996). اکولوژی Cryptolaemus montrouzieri در اکوسیستم های طبیعی و کشاورزی. اخبار و اطلاعات بیوکترل، 17(3)، 57-67.

کایرو، MTK، پولارد، جی وی، پیترکین، دی دی، و لوپز، وی اف (2000). کنترل بیولوژیکی شپشک آرد آلود هیبیسکوس، Maconellicoccus hirsutus، در کارائیب. بررسی های مدیریت یکپارچه آفات، 5 (4)، 241-254.

Reddy، GVP، Pal، R.، و Tangtrakulwanich، K. (2012). نقش Cryptolaemus montrouzieri در مدیریت تلفیقی آفات: مروری. حشره شناس فلوریدا، 95 (2)، 310-321.

ویلی، اس جی (1958). بیولوژی Cryptolaemus montrouzieri Mulsant (Coccinellidae) و استفاده از آن در کنترل شپشک های آردآلود. مجله علوم کشاورزی و دامی کوئینزلند، 15(2)، 83-97.

برای اطلاعات بیشتر:
حفاظت زیستی آناتیس
anatisbioprotection.com



منبع